DOBRODOŠLI NA KMETIJI

 
Kdo smo?

KMETIJA REBERNIK


Kmetija Rebernik se nahaja v na sočnem pobočju v Pamečah, le nekaj metrov stran od glavne regionalne ceste na relaciji Slovenj Gradec - Dravograd. Naša kmetija skupno obsega 15ha površin, od tega je nekaj gozda, ostala zemlja pa služi živinorejski in sadjarski dejavnosti.


Veseli smo, da so naši predniki skrbno čuvali nasade starih sort jablan, ki se nahajajo na pašnikih in nam tako omogočili, da smo se pred desetletjem poleg prireje mleka in mesa, lahko začeli intenzivneje ukvarjati tudi s predelavo sadnih sokov, koroškega mošta, žganja in kisa. Tako danes v sadovnjakih rastejo stare sorte jablan kot so: bobovec, carjevič, mošanca, kosmač, krivopecelj in drugi.

 

NA NAŠI KMETIJI SO VSE PIJAČE 100% NARAVNE.

 

AKTIVNI SMO SKOZI CELO LETO

Že spomladi nas s svojimi dišečimi cvetovi ob obronkih gozda privabljajo številni bezgovi grmovi, da jih oberemo. V jeseni pa nas poleg jablan, razveseljuje tudi plodovi več kot dvesto let starih hrušk, številna drevesa češpljev, po brajdah zoreče grozdje pa tudi kakšna kutina in aronija se najdejo.

Skozi celo leto pridno vrtnarimo, da si pridelamo lastno ozimnico. Zadnja leta smo povečali pridelke korenja in rdeče pese. Iz vseh teh sadežev in zelenjave v mesecu septembru in oktobru predelujemo raznolike sokove in tudi alkoholne pijače.PROIZVODNJA NARAVNIH SOKOV

Naša glavna dejavnost na kmetiji je pridelava raznovstnih jabolčnih sokov iz lastnega ali vašega sadja.

Ker se je zavedanje ljudi o pomenu zdrave in domače pijače iz leta v leto veča, poleg predelave lastnega sadja nudimo tudi usluge stiskanja, pasterizacije in polnjenja sokov za druge stranke, ki k nam pripeljejo svoje sadnje mi pa se potrudimo, da jim ga v najkrajšem možnem času predelamo v sok ali pa ga zgolj stisnemo in napolnimo v sode za mošt.

 

USPEŠNA ZGODBA ŠTIRIH GENERACIJ