STORITVE NA KMETIJI

 
Stiskanje, pasterizacija, polnjenje

SOKOVI IZ VAŠEGA SADJA


Na kmetiji Rebernik vam v mesecu septembru in oktobru nudimo usluge stiskanja, pasterizacije in polnjenja sadnih sokov iz vašega lastnega sadja. Ker se zavedamo, da vsakemu veliko pomeni, da lahko skozi leto pije pijačo iz lastnega sadja, sadje različnih strank strogo ločujemo, tako na koncu dobi vsak izdelek izključno iz lastnega sadja, ki je 100% naraven in brez dodanih konzervansov.


Trudimo se, da sadje v najkrajšem možnem času predelamo, saj tudi to vpliva na kakovost končnega izdelka. Stranke ob sprejemu sadja prosimo, da izločijo morebitno gnilo sadje in listje. Tako v lesenih boksih čaka zgolj kakovostno sadje, ki se nato na dan predelave še enkrat pregleda in pred stiskanjem tudi opere. Za stranke, ki prepeljejo grozdje, nudimo tudi postopek pecljanja.

 
Proizvodnja naravnih sokov

KAJ VAM PONUJAMO?


STISKANJESadje stiskamo z dvema različnima stiskalnicama , saj je ena primerna zgolj za stiskanja jabolk in hrušk. Druga pa nam omogoča predelavo soka iz grozdja, aronije in drugega sadja. Obe stiskalnici pa omogočata do 70 % izkoristek, odvisno od vrste sadja. Strankam, ki se odločijo zgolj za uslugo stiskanja sadja, nudimo na posodo večjo cisterno za transport soka do končnega cilja.

POLNJENJE V BAG IN BOX EMBALAŽOV glavnem stranke želijo, da jim stisnjen sok tudi pasteriziramo, kar pomeni, da se ga toplotno obdela med 76 in 80 °C, pri tem pa se mu ne dodaja nobenih drugih konzervansov. Pesteriziran sok se nato polni v 3 ali 5 L plastične vreče (BAG), ki so namenjene enkratni uporabi in se vstavijo v kartonasto škatlo (BOX), ki je namenjena večkratni uporabi. Ta embalaža je posebej primerna za družine in pa ljudi, ki pijejo sok vsak dan, saj odprta embalaža počaka tudi do 14 dni.

POLNJENJE V STEKLENICEPasteriziran sok polnimo tudi v 1L steklenice, ki omogočajo večkratno uporabo. Stranke, ki se odločijo za slednje, vsako leto opozorimo, da je potrebno steklenice, ki jih želijo ponovno uporabiti, dobro očistiti in osušiti, saj je higiena bistvenega pomena za obstojnost in kakovost soka. Priporočamo tudi vsakoletno menjavo zamaškov. Za vaše izdelke lahko pri nas kupite tudi darilno embalažo in tako razveselite vaše najdražje.